Pikkupullat

40 annosta

Valmistusohje

5 dl maitoa tai kaurajuomaa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 0,9-1 kg vehnäjauhoja
100 – 150 g margariinia tai voita
voiteluun: kananmunaa
koristeluun: raesokeria tai sokeria

  1. Varaa kaikki aineet huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  3. Murenna hiiva taikinakulhoon.
  4. Lisää lämmin maito ja anna hiivan liueta maitoon.
  5. Lisää muna ja mausteet.
  6. Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
  7. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
  8. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  9. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
  10. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. Paloittele tangot paloiksi ja pyörittele palaset pulliksi.
  11. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle pellille ja peitä leivinliinalla.
  12. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripota pintaan raesokeria tai hienoa sokeria.
  13. Paista pullia uunin toiseksi alimmalla kannatintasolla 225°C:ssa 10-12 minuuttia.
  14. Jäähdytä leivinliinalla peitettynä.

    Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 132 kcal/annos
  • Rasva 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 86.6 mg
  • Kalsium 21.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg