Pikkupullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pullakukat.jpg
Pikkupullat
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kesä
- Kevät
- Makea leivonta
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 0,9-1 kg vehnäjauhoja
100 – 150 g margariinia tai voita
voiteluun: kananmunaa
koristeluun: raesokeria tai sokeria
- Varaa kaikki aineet huoneenlämpöön.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva taikinakulhoon.
- Lisää lämmin maito ja anna hiivan liueta maitoon.
- Lisää muna ja mausteet.
- Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
- Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
- Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä taikinakulho liinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Anna nousta noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. Paloittele tangot paloiksi ja pyörittele palaset pulliksi.
- Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle pellille ja peitä leivinliinalla.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja ripota pintaan raesokeria tai hienoa sokeria.
- Paista pullia uunin toiseksi alimmalla kannatintasolla 225°C:ssa 10-12 minuuttia.
- Jäähdytä leivinliinalla peitettynä.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 132 kcal/annos
- Rasva 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 86.6 mg
- Kalsium 21.4 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gRaesokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
125 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1000 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 rklKardemumma
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
50 gHiiva
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug