Pikkuväen pitsat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
pohja:
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa
2 dl vettä
täyte:
200 g paseerattua tomaattia
1 tl kuivattua oreganoa
1 mm mustapippuria
1 pieni kesäkurpitsa
rasia kirsikkatomaatteja
(vegaanista juustovalmistetta)
vehnäjauhoja leipomiseen
1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään kulhossa. Lisää hieman kättä lämpimämpi vesi ja sekoita taikinaksi. Vaivaa hetki. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa leivinliinan alla 30–45 minuuttia.
2. Sekoita pienessä kulhossa paseerattu tomaatti, oregano ja mustapippuri. Leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi tai neljään osaan. Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi ja edelleen tikuiksi. Valmistele mahdolliset muut valitsemasi täytteet.
3. Kun taikina on kohonnut, kauli se jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Painele taikinasta piparimuoteilla erilaisia kuvioita. Jäljelle jäävän taikinan voit vielä kaulita uudelleen tai muotoilla siitä pyöreitä pieniä kiekkoja käsin.
4. Nostele pohjat leivinpaperille uunipellille ja levitä niille ohut kerros paseerattua tomaattia. Levitä sitten pitsojen päälle erilaisia täytteitä. Jos syöjät ovat yli 1-vuotiaita, voit ripotella päälle hieman vegaanista juustovalmistetta (tai kasvisversioon tavallista juustoraastetta).
5. Paista pikkupitsoja 200 asteessa uunin keskitasolla 5–10 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 275 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 62.9 g
- Sokerit 6.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 27.6 mg
- Kalsium 34.1 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 26.4 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gkirsikkatomaatteja
-
1 kplpieni kesäkurpitsa
-
1 ripausmustapippuria
-
1 tloreganoa
-
200 gpaseerattua tomaattia
-
200 gvettä
-
4.5 gkuivahiivaa
-
300 gtäysjyvävehnäjauhoja