Pinaattikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9900.jpg
Pinaattikeitto
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Perinneherkut
Valmistusohje
300 g tuoretta tai pakastepinaattia
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
(hienonnettua ruohosipulia)
4 keitettyä, halkaistua munaa
- Kiehauta tuoreet pinaatinlehdet pienessä vesimäärässä, valuta vesi pois ja silppua veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ja valuta vesi pois.
- Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetken.
- Ota kattila levyltä, lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita samalla voimakkaasti.
- Laita kattila takaisin levylle, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti.
- Keitä noin 10 minuuttia.
- Mausta.
–
Tarjoa keitettyjen halkaistujen munanpuolikkaiden kanssa.
0.74 kg CO2 ekv
- Energia 289 kcal/annos
- C-vitamiini 47.7 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 403.4 mg
- Natrium 258.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Sokerit 12.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22 g
- Proteiini 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
- Rasva 16.3 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
300 gPinaatti
-
2 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 pieni annos (1.0 g)Valkopippuri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty