Pinaattiletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/martat_pinaattiletut_puolukkasose_vaaka_h.jpg
Pinaattiletut
Perinteiset pinaattiletut maistuvat sekä makeana että suolaisena – Marttojen ohjeella onnistut!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
1 ps (150 g) pakastepinaattia
2 kananmunaa
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: Rypsiöljyä
- Sulata pinaatti.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput aineet.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista letut rasvassa pannulla. Käännä lettu paiston puolessa välissä, kun se on hyytynyt ja alapuoli saanut hyvän paistopinnan.
Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 352 kcal/annos
- Rasva 21 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 7.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 31.3 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 448.4 mg
- Kalsium 176.1 mg
- Rauta 2.7 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
4 rklRypsiöljy
-
1 rklRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.42 cupJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
0.63 cupVehnäjauho, valkoinen
-
35 rklKaurajuoma, maidoton, lisätty kalsiumia
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
150 gApetit Kotimainen Pinaattia