Pinaattiletut

Perinteiset pinaattiletut maistuvat sekä makeana että suolaisena – Marttojen ohjeella onnistut!

4 annosta

Valmistusohje

1 ps (150 g) pakastepinaattia 

2 kananmunaa 

5 dl maitoa tai kaurajuomaa 

1,5 dl vehnäjauhoja 

1 dl hiivaleipäjauhoja 

0,5 tl suolaa 

1 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen:  Rypsiöljyä  

  1. Sulata pinaatti. 
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput aineet. 
  3. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. 
  4. Paista letut rasvassa pannulla. Käännä lettu paiston puolessa välissä, kun se on hyytynyt ja alapuoli saanut hyvän paistopinnan. 

 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 352 kcal/annos
  • Rasva 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 31.3 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 448.4 mg
  • Kalsium 176.1 mg
  • Rauta 2.7 mg

Testattu Marttakeittiössä