Pinaattisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/pinaattisalaatti.jpg
Pinaattisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Salaatit
Valmistusohje
2 ruukullista salaattipinaattia
10-12 tuoretta herkkusientä
6-8 viipaletta amerikanpekonia
1/2 dl hiukan murskattuja mantelilastuja
4 dl varsiselleriä ohuina viipaleina
kastike:
1/2 tlk raejuustoa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa dijon-sinappia
3 kevätsipulia silputtuna tai
1 pieni sipuli
2 rkl viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
- Paista pekoniviipaleet hyvin kuiviksi, anna jäähtyä ja murenna paloiksi.
- Revi isot ruukkupinaatinlehdet pariin kolmeen osaan, käytä pienet kokonaisina ja silppua joukkoon myös varsien yläosia.
- Viipaloi herkkusienet.
- Lado ainekset kerroksittain salaattikulhoon, säästä pinnalle pekoninpaloja ja mantelilastuja.
- Sekoita kastikkeet ainekset hyvin sekoittaen tai ravistaen.
- Kaada kastike päälle ja nostele aineksia hiukan, että kastike valuu väleihin.
1.04 kg CO2 ekv
- Energia 418 kcal/annos
- C-vitamiini 36.2 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 114.5 mg
- Natrium 568.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.8 g
- Proteiini 12.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
- Rasva 39.3 g
Pääraaka-aineet
-
200 gPinaatti
-
165 gHerkkusieni
-
140 gPekoni, rasvainen
-
20 gManteli
-
4 dlLehtiselleri
-
100 gRaejuusto, rasvaa 1,5 %
-
1 dlRypsiöljy
-
2 rklSinappi
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
2 rklViinietikka
-
1/6 dlSitruunamehu