Pinkki paputahna

G

Valmistusohje

1 punajuuri tai raitajuuri (n. 150 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 prk/tlk (á n. 230 g valutettuna) voipapuja/isoja valkoisia papuja
tai n. 100 g kuivattuja voipapuja
1 mm (savu)paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 mm mustapippuria
(1/2 mm suolaa)

  1. Pese ja kuori punajuuri tai raitajuuri. Viipaloi se noin puolen sentin viipaleiksi uunipellille tai uunivuokaan leivinpaperin päälle.
  2. Pirskottele punajuuriviipaleiden päälle n. 1 tl rypsiöljyä ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes punajuuriviipaleet ovat kypsiä. Vinkki: Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä paahdettuja tai keitettyjä punajuuria.
  3. Valuta sillä välin säilykepavut ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Jos käytät kuivattuja papuja, laita ne pakkauksen ohjeen mukaan veteen likoamaan jo edellisenä päivänä. Valuta, keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  4. Yhdistä valutetut ja huuhdotut säilykepavut tai keitetyt ja jäähdytetyt kuivatut pavut paahdettujen punajuurilohkojen kanssa tehosekoittimessa tai syvässä kulhossa, jos käytät sauvasekoitinta.
  5. Lisää loppu rypsiöljy ja mausteet ja soseuta tahnaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää hieman rypsiöljyä. Lisää halutessasi myös suolaa.
  6. Tarjoile leivän kanssa.

Testattu Marttakeittiössä