Piparinen uunijäätelö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uunijaatelo-ID-24218.jpg
Piparinen uunijäätelö
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
Valmistusohje
valmis torttupohja
n. 1/2 l pakastemarjoja tai säilykehedelmiä
1 l vaniljajäätelöä
muutama pipari
6 munanvalkuaista
4-5 rkl sokeria
- Kuumenna uuni 250°C:seen.
- Nosta kakkupohja uuninkestävälle vadille.
- Levitä marjat tai valutetut paloitellut hedelmät kakkupohjalle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri joukkoon.
- Paloittele jäätelö ja lado keoksi marjojen päälle.
- Murskaa pipareita jäätelön joukkoon.
- Peitä kakku huolellisesti vaahdolla.
- Nosta kakku kuumaan uuniin ja anna ruskistua noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kellanruskean värin.
–
Tarjoa uunijäätelö välittömästi.
Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 274 kcal/annos
- C-vitamiini 15.7 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 108.7 mg
- Natrium 122.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 21.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
- Proteiini 7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
- Rasva 14.6 g
Pääraaka-aineet
-
135 gTorttupohja, sokeriton
-
5 dlMarja, keskiarvo
-
10 dlJäätelö, kermajäätelö
-
5 kplKeksi, piparkakku, teollinen
-
237 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
4 1/2 rklSokeri