Pippurinen rahkajuusto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pippurinen-rahkajuusto_pysty.jpg
Pippurinen rahkajuusto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
250 g maitorahkaa
4 dl kermaviiliä
1 tl kirveliä
1/2-1 tl viherpippuria
2 tl roseepippuria
1/2 tl suolaa
- Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, kirveli, murskatut pippurit ja suola.
- Kaada massa joko suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
- Aseta paino päälle. Sopivan painon saat, kun laitat vettä tukevaan muovipussiin ja suljet sen hyvin.
- Anna juuston maustua viileässä seuraavaan päivään.
- Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 125 kcal/annos
- Rasva 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Proteiini 9.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
- Sokerit 6.2 g
- Natrium 391.8 mg
- Kalsium 199.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 1.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlMustapippuri
-
1/3 tlMustapippuri
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
4 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %