Puolukkatorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/12/puolukka.jpg
Puolukkatorttu
-
Avainsanat:
- Marjat
Valmistusohje
Täyte
3 dl puolukoita
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia
Taikina
200 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
tomusokeria
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan.
- Sekoita puolukat, sokerit ja kaneli keskenään.
- Voitele ja jauhota vuoka (halk. n. 27 cm) ja painele 1/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä päälle puolet puolukkaseoksesta.
- Levitä tasoittelematta päälle taikinaa ja sen päälle loput puolukat.
- Pinnalle tulee loppu taikina, pinta saa jäädä rosoiseksi.
- Paista torttua 175-asteisessa uunissa noin tunti.
- Irrota torttu vuoasta ja tarjoa lisänä nokare kermavaahtoa tai lusikallinen vaniljajäätelöä.
0.22 kg CO2 ekv
- Energia 354 kcal/annos
- C-vitamiini 1.1 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 112.4 mg
- Natrium 210.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Sokerit 27 g
- Hiilihydraatti erotuksena 52.1 g
- Proteiini 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Rasva 14.8 g
Pääraaka-aineet
-
200 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
3 dlSokeri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
6 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
3 dlPuolukka
-
1/2 tlKaneli, jauhettu
-
1 rklTomusokeri
-
1/2 dlSokeri
-
2 tlVanilliinisokeri