Pistaasicookiet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pistaasicookiet.jpg
Pistaasicookiet
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
80 kpl
200 g voita (L)
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaaseja rouhittuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
koristeeksi
2 dl pistaaseja rouhittuna
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Rouhi pistaasit ja lisää taikinaan.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita taikinaan.
- Leivo taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi noin puolen metrin tangoksi.
- Nosta tangot jääkaappiin jähmettymään.
- Rouhi tällä välin koristeeksi tulevat pistaasit.
- Leikkaa taikinatangoista ohuita viipaleita ja nostele pellille leivinpaperin päälle.
- Painele viipaleet pikkuleiviksi ja koristele pistaasirouheella.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin seitsemän minuuttia.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 64 kcal/annos
- Rasva 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.2 g
- Sokerit 3.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 40.4 mg
- Kalsium 19.4 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlPähkinä, pistaasipähkinä
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 tlLeivinjauhe
-
2 dlPähkinä, pistaasipähkinä
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlSokeri
-
2 dlSokeri
-
200 gVoi
-
5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea