Pitaleivät

8 annosta

Valmistusohje

6 kpl

2 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

  1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42°C) ja kaada kulhoon.
  2. Lisää veteen suola, sokeri ja öljy.
  3. Sekoita keskenään jauhot ja hiiva.
  4. Lisää jauhoseos nesteeseen vähitellen.
  5. Alusta taikina kimmoisaksi.
  6. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
  7. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kuuteen osaan.
  8. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palat ohuiksi, läpimitaltaan noin 17 cm leiviksi.
  9. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle nousemaan.
  10. Paista hyvin kohonneita leipiä noin 8 minuuttia 250°C:ssa.
  11. Anna leipien jäähtyä liinan alla.
  12. Valmista mieleisesi täyte esim. jauhelihasta, broilerista, kasviksista tai kalasta.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
  • Energia 190 kcal/annos
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 9 mg
  • Natrium 147.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.2 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 4.2 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus