Pitsapannari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/aki_9534_netti.jpg
Pitsapannari
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
4 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(½ dl leseitä)
2 rkl öljyä
Täyte:
pala purjoa
¼ paprikaa
75 g kinkkua
1 tomaattia
1 tl oreganoa
Pinnalle: ½ dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun: rypsiöljy/juokseva margariinia
- Pane uuni kuumenemaan 200°C:seen.
- Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 26–28 cm) piirakkavuoka.
- Sekoita taikinan aineet keskenään kulhossa.
- Valmista täyte: Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi.
- Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta.
- Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
–
Nauti raikkaan salaatin kera.
Katso video
0.31 kg CO2 ekv
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 8.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 9.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.5 g
- Sokerit 3.6 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 269.2 mg
- Kalsium 100 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 14.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
20 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 rklRypsiöljy
-
1 tlOregano, kuivattu
-
125 gTomaatti
-
75 gKokolihaleikkele, kinkkuleikkele, vähärasvainen, rasvaa 3,1%
-
42 gPaprika, punainen
-
75 gPurjosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 dlLese, kauralese
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 tlPaprika
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola