Pizzapannari
-
Avainsanat:
- Liha
- Suolainen leivonta
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
6 dl vettä
1,5 dl maitojauhetta
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
0,5 prk lihasäilykettä
1 pieni sipuli
1 tomaatti
1 paprika
2 dl juustoraastetta
2 tl yrttimaustetta
1 tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle: rucolaa tai tuoretta basilikaa
Sekoita vesi ja maitojauhe keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Lisää taikinaan vehnäjauhot, suola ja lopuksi öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä täytteiden valmistelun ajan.
Pilko säilykeliha kuutioiksi. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa suikaleiksi.
Paista lihapaloja kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Lisää sipulit ja paista vielä muutama minuutti.
Siivuta tomaatti ja paloittele paprika.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pannaria 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Ota pannari pois uunista ja ripottele päälle juustoraaste, liha-sipuliseos, tomaatit, paprikat sekä mausteet. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Ripottele pannarin päälle rucolaa tai tuoretta basilikaa.
- Energia 254 kcal/annos
- C-vitamiini 25.6 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 284.6 mg
- Natrium 465.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 6.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.8 g
- Proteiini 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Rasva 12.3 g
Pääraaka-aineet
-
100 gMaitojauhe rasvaton
-
4 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
195 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
45 gRypsiöljy
-
150 gLihasäilyke, naudanliha
-
1 kplSipuli
-
1 kplTomaatti
-
1 kplPaprika, punainen
-
120 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
100 gRucola