Porkkana-kikherne-maapähkinäkeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/03/Martat_porkkana_kikhernemaapahkinakeitto_H-1.jpg
Porkkana-kikherne-maapähkinäkeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutiota
1 tlk säilykekikherneitä
2 rkl sileää maapähkinävoita
1 tlk kaurakermaa
tuoretta yrttiä, esim. korianteria
- Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää sitten porkkanat. Kaada vettä kasvisten päälle sen verran, että ne juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio.
- Keitä porkkanat lähes pehmeiksi. Lisää huuhdellut ja valutetut kikherneet ja keitä niin, että sekä porkkanat että kikherneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
- Lisää kattilaan kaurakerma ja maapähkinävoi. Kuumenna keitto ja sekoittele, kunnes maapähkinävoi on sulanut joukkoon. Tarjoa tuoreiden yrttien kanssa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 332 kcal/annos
- C-vitamiini 17.8 mg
- Rauta 3.6 mg
- Kalsium 114 mg
- Natrium 586.1 mg
- Kuitu, kokonais- 10.1 g
- Sokerit 15 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.6 g
- Proteiini 10.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 16.7 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gPorkkana
-
21 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
250 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
2 rklMaapähkinävoita, vähäsuolainen