Porkkana-linssicurry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/porkkana-linssicurry.jpg
Porkkana-linssicurry
Herkullinen kasviscurry tuo makua arkeen edullisesti ja ravintorikkaasti, kun se valmistetaan kuivatuista punaisista linsseistä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 dl punaisia linssejä
2 rkl öljyä
½–1 rkl voimakasta currya
1 tl juustokuminaa
1–2 tl hienonnettua korianteria
2 isoa porkkanaa
½ kukkakaalia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
½ kasvisliemikuutiota
5–6 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
pari oksaa tuoretta korianteria
- Kuori ja lohko porkkanat. Paloittele kukkakaali. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
- Lämmitä curry ja juustokumina öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
- Lisää porkkanalohkot ja kuullota hetki.
- Lisää 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutio sekä huuhdotut linssit.
- Hauduta 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa kukkakaalilohkot.
- isää soijakastiketta ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Koristele korianterilla.
- Tarjoa täysjyväriisin tai perunoiden kanssa.
0.5 kg CO2 ekv
- Energia 242 kcal/annos
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 13.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.4 g
- Sokerit 5.6 g
- Kuitu, kokonais- 6.3 g
- Natrium 562.2 mg
- Kalsium 80.6 mg
- Rauta 5.1 mg
- C-vitamiini 82.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 varttaKorianterin lehdet
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
0.5 kplKasvisliemikuutio
-
20 gValkosipuli
-
60 gSipuli
-
500 gKukkakaali
-
2 kplPorkkana
-
2 tlkorianteri (mauste)
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
1 rklMausteet, currya
-
2 rklRypsiöljy
-
0.85 cupLinssi, punainen, kuivattu