Porkkana-linssikeitto

4 annosta

Valmistusohje

5 porkkanaa
3 perunaa
1 sipuli
2 dl punaisia linssejä
1 l vettä
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
1 appelsiinin mehu
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:
Hienonnettuja yrttejä, kuten persiljaa
Siemeniä tai pähkinöitä
Turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai raejuustoa

Kuori paloittele porkkanat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele linssit. Mittaa kattilaan litra vettä, porkkanat, perunat, sipuli, linssit ja kiehauta. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää appelsiinin puristettu mehu ja kerma. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile lisukkeet erikseen, niin että jokainen saa itse koota annoksensa.

Tämä kasvissosekeitto valmistetaan edullisista kauden raaka-aineista. Sosekeitto on helppo tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa ja linssit pitävät nälän loitolla. Saat vaihtelua keittoon eri lisukkeilla.

Reseptin kuva: Karin Lindroos

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
  • Energia 191 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.2 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • Kalsium 62 mg
  • Natrium 515.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.7 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 1.4 g