Porkkanagratiini
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/porkkanagratiini.jpg
Porkkanagratiini
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
800 g porkkanoita
2 (puna)sipulia
2 rkl öljyä
300 g pakastepinaattia
300 g (kevyt)fetajuustoa
80 g mantelilastuja
4 dl maitoa tai ruokakermaa
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta
- Kuumenna uuni 200°C:seen.
- Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Keitä kypsiksi vähässä vedessä. Valuta keitinvesi pois,voit käyttää sen vaikkapa keiton liemeksi.
- Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia siinä muutama minuutti.
- Lisää porkkanat,sulatettu, valutettu pinaatti. Murenna sekaan feta. Lisää mantelilastut.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita maidon joukkoon munat, mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan.
- Kypsennä uunin alatasolla noin puolituntia.
–
Tarjoa lisäkkeenä tai alkupalana tai illanistujaisruokana.
Hiilijalanjälki
2.04 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 582 kcal/annos
- Rasva 41.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
- Proteiini 27.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.1 g
- Sokerit 19.5 g
- Kuitu, kokonais- 7.6 g
- Natrium 2059.2 mg
- Kalsium 688.2 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 62.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
80 gManteli
-
300 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
300 gPinaatti
-
2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
800 gPorkkana