Pikantti porkkanahummus

Pikantti porkkanahummus toimii mainiosti vaikkapa crudités-lautasen kanssa. Hyödynnä lautaselle kauden kasviksia ja valitse omat suosikkisi.

G
10 annosta

Valmistusohje

300 g (3–4 kpl) porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
1 prk säilöttyjä kikherneitä
3 rkl tahinia
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
¾ tl suolaa
¾ tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
Tarjoiluun seesaminsiemeniä, persiljaa

  1. Pese porkkanat ja kuori tarvittaessa. Leikkaa porkkanat muutaman sentin pätkiksi ja levitä palat uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne pellille porkkananpalojen joukkoon.
  3. Pirskottele porkkanoiden ja valkosipulien päälle 1 rkl oliiviöljyä. Paahda 200 asteessa 20–30 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
  4. Valuta kikherneet ja yhdistä kulhossa niiden kanssa paahdetut porkkanat ja valkosipulinkynnet, tahini, sitruunamehu, loput 2 rkl öljyä sekä mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  5. Maista ja lisää mausteita makusi mukaan.
  6. Laita hummus tarjolle kulhoon ja ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä ja yrttejä.

Vinkki: Vaihtele crudités-vadin kasviksia satokauden mukaan ja kypsennä osa haluamallasi tavalla esimerkiksi grillissä, parilalla, uunissa tai keittämällä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 136 kcal/annos
  • Rasva 7.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 33.1 mg
  • Kalsium 47.6 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 4.3 mg