Porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku maistuu ympäri vuoden niin kotona kuin juhlatilaisuuksissa.

10 annosta

Valmistusohje

3 kananmunaa 
3 dl sokeria 
2 dl vehnäjauhoja 
1 dl täysjyvävehnäjauhoja 
1 tl vaniljasokeria 
3 tl leivinjauhetta 
1,5 tl kanelia 
0,5 tl inkivääriä 
1 tl kardemummaa 
1 mm suolaa 
1,5 dl rypsiöljyä 
4,5 dl porkkanaraastetta (4-5 porkkanaa) 
Kuorrutus: 
75 g pehmeää margariinia tai voita 
2,5 dl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 pestyn limetin raastettu kuori 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
Koristeluun: 
Pähkinärouhetta 

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele sen reunat. 
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele muna-sokerivaahtoon. 
  4. Lisää rypsiöljy ja porkkanaraaste varovasti taikinaan. 
  5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. 
  6. Anna kakun jäähtyä hetken ajan vuoassa ja kumoa se sitten esimerkiksi leikkuulaudalle tai tarjoiluastialle jäähtymään rauhassa. 
  7. Sekoita kuorrutuksen kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella sileäksi. 
  8. Halkaise kakku ja nosta toinen levy tarjoiluastialle. Levitä kuorrutusta kakun väliin ja nosta kansi kakun päälle. Levitä kuorrutusta myös päälle. Ripottele vielä pinnalle lopuksi pähkinärouhetta. 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 501 kcal/annos
  • Rasva 29.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
  • Proteiini 4.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 53.2 g
  • Sokerit 40 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 343.3 mg
  • Kalsium 218.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 1.8 mg

Testattu Marttakeittiössä