Porkkanakakku-uunipuuro

8 annosta

Valmistusohje

5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia (Ceylon)
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl inkivääriä
300 g porkkanaa (n. 3–4 porkkanaa)
kourallinen rusinoita
2 munaa
5 dl vauvalle sopivaa maitoa (esim. kaurajuomaa)

Pähkinä-siemenseos:
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Huuhtele, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita raaste ja rusinat kuiviin aineisiin.
3. Öljyä uunivuoka ja kaada seos siihen.
4. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon (kaura)maito. Kaada seos uunivuokaan.
5. Tee pähkinä-siemenseos puuron päälle, jos kaikki syöjät ovat yli 1-vuotiaita. Rouhi pähkinät. Sekoita siirappi, öljy, rouhitut pähkinät ja siemenet keskenään. Ripottele seos vuoan päälle.
6. Paista uunipuuroa noin 30 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
7. Tarjoile jogurtin kanssa.

Hiilijalanjälki
0.27 kg CO2 ekv
  • Energia 165 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.3 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 105.6 mg
  • Natrium 149.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.6 g
  • Proteiini 8.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 3.4 g