Porkkanalaatikko

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Vettä voi olla vain sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät.
  2. Keitä riisi toisessa kattilassa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.
  4. Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
  5. Mausta suolalla ja siirapilla.
  6. Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200°C:ssa noin tunnin ajan.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.56 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 176 kcal/annos
  • Rasva 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 7.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 859.5 mg
  • Kalsium 37.7 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 5.5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus