Porkkanalaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/09a1bd11-8bde-4bf7-81d0-e2a1e3d9dc6f.jpg
Porkkanalaatikko
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Perinneherkut
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
2 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
- Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Vettä voi olla vain sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä riisi toisessa kattilassa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.
- Sekoita yhteen porkkanasose, keitetty riisi ja porkkanoiden keitinliemi.
- Mausta suolalla ja siirapilla.
- Kaada massa voideltuun vuokaan ja kypsennä 200°C:ssa noin tunnin ajan.
0.56 kg CO2 ekv
- Energia 176 kcal/annos
- Rasva 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
- Sokerit 9.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 859.5 mg
- Kalsium 37.7 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 5.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 gMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
1 gValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
500 gMaito, rasvaton
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
0.83 cupRiisi puuroutuva
-
500 gPorkkana