Porkkanalaatikko mannasuurimoista

6 annosta

Valmistusohje

1 kg porkkanoita
3 dl porkkanoiden keitinlientä
1 dl mannasuurimoita
1 rkl rasvaa
1 tl suolaa
valkopippuria
siirappia
(kermaa)

1. Kuori porkkanat, keitä ne kypsiksi ja soseuta.
2. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita. Osan keitinliemestä voi korvata kermalla.
3. Pane seos voideltuun uunivuokaan.
4. Kypsennä laatikkoa 200°C:ssa noin tunti.

Vinkki: Jättämällä kerman pois, saat vegaanisen porkkanalaatikon.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 147 kcal/annos
  • Rasva 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.2 g
  • Sokerit 13.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 423.6 mg
  • Kalsium 57.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 10.8 mg