Porkkanalaatikko
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1/2 kg porkkanoita
vettä
1 1/2 dl puuroriisiä
5 dl porkkanoiden keitinlientä
5 dl maitoa
2 munaa
suolaa
valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1.Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
2.Keitä riisiä porkkanoiden keitinvedessä niin, että neste imeytyy riiseihin.
3.Lisää riisin joukkoon soseutetut porkkanat ja muut aineet. Sekoita. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi.
4.Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit koristella pinnan halutessasi lainekuvioinnilla lusikan avulla.
5.Kypsennä laatikkoa 175 asteessa vajaa tunti.
Vinkki: Voit halutessasi ripotella pintaan myös korppujauhoja, mutta silloin laatikko ei ole enää gluteeniton tai käytä gluteenittomia korppujauhoja.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 159 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40 g
- Sokerit 11.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 423.4 mg
- Kalsium 55.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 10.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 dlRiisi puuroutuva
-
1000 gPorkkana
-
1 rklSiirappi