Porkkanaleivokset
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia tai voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoa
0.5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
200g porkkanaraastetta (karkea)
1.Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
2.Vaahdota munat ja sokeri.
3.Yhdistä kuivat aineet.
4.Lisää kuivat aineet, sula jäähdytetty rasva ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen.
5.Kaada leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan tai pienelle uunipellille.
6.Paista n.200 asteessa noin 20min. Tarkista kypsyys. Anna jäähtyä.
Kuorrutus porkkanaleivokselle:
150 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
150 g tomusokeria
50 g margariini (pehmeä)
vanilliinisokeria
mantelirouhetta koristeluun
1.Vaahdota aineet keskenään ja kaada porkkanaleivoksen päälle tasaisesti. Koristele mantelirouheella.
2.Anna kuorrutteen jähmettyä hetken aikaa. Paloittele annos paloiksi.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 176 kcal/annos
- Rasva 7.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Proteiini 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
- Sokerit 17.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 231.1 mg
- Kalsium 45.4 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
200 gMargariini 40%, lätta
-
1 tlVanilliinisokeri
-
2 tlVanilliinisokeri
-
40 gPähkinä, saksanpähkinä
-
150 gTomusokeri
-
150 gSulatejuusto, rasvaa 27-35 %, runsasrasvainen
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
200 gPorkkana
-
1 tlRuokasooda
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
255 gSokeri
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
195 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea