Porkkanalihapullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_vaaka_lihapullat_uunikasvikset_H.jpg
Porkkanalihapullat
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1,5 dl kauraranskankermaa (tai tavallista, jos lapsi on yli 10 kk)
2 rkl kaurahiutaleita
2 tl kuivattua timjamia
0,25 tl mustapippuria
1 porkkana
1 kananmuna
400 g jauhelihaa
0,75 tl suolaa
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, kaurahiutaleet, timjami ja mustapippuri. Anna turvota hetki.
3. Huuhdo, kuori ja raasta porkkana.
4. Lisää ranskankermaseokseen porkkanaraaste, kananmuna ja jauheliha. Sekoita hyvin.
5. Muotoile vauvalle muutamat pyörykät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää lopputaikinaan suola ja muotoile lopputaikinastakin pullia.
6. Paista uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
- Energia 167 kcal/annos
- C-vitamiini 0.9 mg
- Rauta 2.5 mg
- Kalsium 50.4 mg
- Natrium 125 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.6 g
- Proteiini 16 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Rasva 10.1 g
Pääraaka-aineet
-
150 gkaura- tai tavallista ranskankermaa
-
2 rklkaurahiutaleita
-
2 tlkuivattua timjamia
-
0.25 tlmustapippuria
-
1 keskikokoinenporkkana
-
1 kplkananmuna
-
400 gjauhelihaa
-
0.75 gsuolaa