Porkkanapiirakka (gluteeniton)
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/03/Martat_porkkanapiirakka_pysty_H.jpg
Porkkanapiirakka (gluteeniton)
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kesä
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
Piirakkapohja
4 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl maapähkinävoita
3-4 porkkanaa (n. 4 dl raastetta)
2 tlk ananasmurskaa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta (pirkka tai semper)
3 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
100 g voita tai margariinia sulatettuna
Kuorrutus
120 g pehmeää voita
8 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
- Valuta ananasmurska ja raasta porkkanat.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon porkkanaraaste, maapähkinävoi ja ananasmurska.
- Yhdistä kuivat aineet ja mausteet, lisää ne sulan rasvan kanssa taikinaan.
- Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tarvittaessa tasaiseksi.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä piiras huolellisesti ennen kuorruttamista.
- Yhdistä kuorrutteen ainesosat sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Levitä kuorrutetta piiraan päälle. Koristele esimerkiksi veriappelsiinisiivuilla.
Vinkki! Voit käyttää koristeluun myös muita sitrushedelmiä, kuten tavallista appelsiinia!
- Energia 485 kcal/annos
- C-vitamiini 8.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- Kalsium 198 mg
- Natrium 308 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 53.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 75.1 g
- Proteiini 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
- Rasva 18.6 g
Pääraaka-aineet
-
400 gAnanas, sokeriliemessä
-
200 gPorkkana
-
4 kplKananmuna, kuoreton
-
230 gSokeri
-
180 gMaapähkinävoi, Natural (ilman soijaa)
-
390 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
-
3 tlLeivinjauhe
-
100 gMargariini 60%, kultarypsi
-
120 gVoi
-
480 gTomusokeri
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 kplAppelsiini, punnittu kuorineen