Porkkanarieskat

9 annosta

Valmistusohje

noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa

4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai 50 g sulaa margariinia/voita
5 dl hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.
  2. Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita.
  3. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi. Pistele rieskoja haarukalla.
  4. Paista niitä uunissa 250 asteen lämmössä 12-15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile rieskoja myös lanttu- ja palsternakkaraasteilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 161 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 46.1 mg
  • Natrium 145.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.3 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus