Porkkanarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Porkkanarieskat.jpg
Porkkanarieskat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
noin 8 -10 kämmenen kokoista rieskaa
4-5 dl porkkanaraastetta
2 1/2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä tai 50 g sulaa margariinia/voita
5 dl hiivaleipäjauhoja
- Sekoita porkkanaraasteen joukkoon muut aineet.
- Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita.
- Taputtele nokareet jauhotetuin käsin litteiksi riekoiksi. Pistele rieskoja haarukalla.
- Paista niitä uunissa 250 asteen lämmössä 12-15 minuuttia.
Vinkki: Kokeile rieskoja myös lanttu- ja palsternakkaraasteilla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 161 kcal/annos
- C-vitamiini 1.6 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 46.1 mg
- Natrium 145.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.1 g
- Sokerit 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
- Proteiini 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 6.3 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
180 gPorkkana
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlRypsiöljy
-
5 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho