Poro-juuresruukku

G
6 annosta

Valmistusohje

600 g poronkäristyslihaa
170 g pekonia
150 g porkkanaa
200 g naurista tai lanttua
3 punasipulia
1 dl metsäsieniä, esim. tatteja
1 rkl öljyä
suolaa
katajanmarjoja (tai viherpippuria)
tilkka vettä
150–200 g leipäjuusto

  1. Ruskista poronkäristysliha ja pekoni padassa.
  2. Pyöräytä kuoritut, paloitellut kasvikset ja esikäsitellyt sienet pannulla ja lisää ne poronlihan ja pekonin joukkoon.
  3. Lisää mausteet ja tilkka vettä. Hauduta 30–40 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu leipäjuusto kypsymisen puolivälissä. Tarkista maku.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä puolukkahillon ja suolakurkkujen kera.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
2.21 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 449 kcal/annos
  • Rasva 30.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.7 g
  • Proteiini 36.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 7.2 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 1018.2 mg
  • Kalsium 250.3 mg
  • Rauta 8.2 mg
  • C-vitamiini 15 mg

Ohje: Anna-Liisa Tikkanen, Lapin Martat

Testattu Marttakeittiössä