Poro-juuresruukku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/pororuukku_vaaka_H.jpg
Poro-juuresruukku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Sadonkorjuu
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
600 g poronkäristyslihaa
170 g pekonia
150 g porkkanaa
200 g naurista tai lanttua
3 punasipulia
1 dl metsäsieniä, esim. tatteja
1 rkl öljyä
suolaa
katajanmarjoja (tai viherpippuria)
tilkka vettä
150–200 g leipäjuusto
- Ruskista poronkäristysliha ja pekoni padassa.
- Pyöräytä kuoritut, paloitellut kasvikset ja esikäsitellyt sienet pannulla ja lisää ne poronlihan ja pekonin joukkoon.
- Lisää mausteet ja tilkka vettä. Hauduta 30–40 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu leipäjuusto kypsymisen puolivälissä. Tarkista maku.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä puolukkahillon ja suolakurkkujen kera.
Hiilijalanjälki
2.21 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 449 kcal/annos
- Rasva 30.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.7 g
- Proteiini 36.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 7.2 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 1018.2 mg
- Kalsium 250.3 mg
- Rauta 8.2 mg
- C-vitamiini 15 mg
Ohje: Anna-Liisa Tikkanen, Lapin Martat
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
150 gJuusto, leipäjuusto, rasvaa 17-23 %, vl
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
40 gHerkkutatti
-
240 gPunasipulia
-
200 gNauris
-
150 gPorkkana
-
170 gPekonia (porsas)
-
600 gPoronliha, paistettu