Pororullat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pororullat.jpg
Pororullat
-
Avainsanat:
- Välipalat
Valmistusohje
40 kpl
200 g savuporopaistia tai naudan savulihaa viipaleina
täyte:
200g tuorejuustoa (L)
2 tl piparjuurta raastettuna tai maun mukaan
2 dl paprikaa kuutioina
½ dl silputtua persiljaa
ripaus valkopippuria
1 pkt isoa vaaleaa paahtoleipää
(levitettä, L)
- Levitä pöydälle kaksi palaa leivinpaperia.
- Levitä puolet lihaviipaleista toiselle ja puolet toiselle leivinpaperille limittäin toistensa päälle neliön muotoon.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon raastettu piparjuuri, paprikakuutiot, persiljasilppu ja valkopippuri. Maista.
- Levitä seos molemmille lihalevyille tasaiseksi kerrokseksi.
- Kääri tiukiksi rulliksi.
- Laita rullat pakastimeen, jotta rullat kovettuvat.
- Ota jäiset rullat pakastimesta.
- Leikkaa paahtoleivistä rullan kokoisia leipiä ja lado leivät tarjoiluastialle. Voit halutessasi voidella leivät kevyesti margariinilla.
- Leikkaa jäisistä/kohmeisista rullista terävällä veitsellä noin yhden senttimetrin paksuisia viipaleita ja nosta leiville.
- Peitä astiat kelmulla ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
- Vinkki: Voit tehdä ylijääneistä leipäpaloista herkullisia naposteltavia paistamalla ne rapeaksi öljyssä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 55 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 2.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 164.3 mg
- Kalsium 8.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 3.9 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gPaahtoleipä, vehnä, vesi
-
1 pieni annos (1.0 g)Valkopippuri
-
3 rklPersilja
-
70 gPaprika, punainen
-
30 gPiparjuuri
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
200 gKokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu