Porsasta kiinalaiseen tapaan
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/porsastakiinalaiseentapaan.jpg
Porsasta kiinalaiseen tapaan
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
350 g porsaan ulkofilettä tai paistia
3 rkl soijakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
3 rkl öljyä
3 dl paloiteltuja papuja
2 dl suikaloitua purjoa
2 dl viipaloituja herkkusieniä
1 punainen paprika
Kastike:
1 rkl soijakastiketta
3 dl lihalientä
1/2 dl omenamehua
(suolaa)
- Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.
- Pane suikaleet kulhoon, lisää soija ja maissitärkkelys.
- Sekoita hyvin.
- Huuhdo paprika ja poista siemenet, leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Ruskista lihasuikaleet kuumassa pannussa öljyssä nopeasti.
- Kääntele niitä koko ajan lastalla ja siirrä lopuksi kulhoon odottelemaan.
- Kuumenna pannussa vähän lisää öljyä ja kääntele kasviksia siinä muutama minuutti.
- Sekoita kasvisten joukkoon lihasuikaleet ja kastike.
- Kiehauta ruoka ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
–
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hiilijalanjälki
1.17 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 274 kcal/annos
- C-vitamiini 95.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 53.1 mg
- Natrium 1424.1 mg
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Proteiini 21.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 14.9 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
350 gPorsaanfilee, ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 %
-
3 rklMaustekastike, soijakastike
-
2 rklJauho, maissitärkkelys
-
3 rklRypsiöljy
-
3 dlPapu, vihreä
-
70 gPurjosipuli
-
100 gHerkkusieni
-
170 gPaprika, punainen
-
3 dlLihaliemi, laimennettu
-
1/2 dlOmenamehu, makeuttamaton
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 rklMaustekastike, soijakastike