Punainen broilerikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Punainenbroilerikeitto.jpg
Punainen broilerikeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
400 g maustamatonta broilerin fileetä
2–3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2–3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilykekikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
(suolaa)
persiljaa
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja kuutioi perunat.
- Leikkaa broileri kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Sekoita joukkoon mausteet.
- Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
- Lisää kanaliemi (kun käytät kanaliemikuutiota valitse gluteeniton), tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
- Anna kiehua noin 20 minuuttia.
- Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja tarvittaessa suolaa.
- Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.
–
Nauti hyvän leivän kanssa.
1.39 kg CO2 ekv
- Energia 298 kcal/annos
- Rasva 9.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 23.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
- Sokerit 6.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 1335.7 mg
- Kalsium 77 mg
- Rauta 3.5 mg
- C-vitamiini 23.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tspInkivääri, jauhettu
-
3 rklPersilja
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlSitruunamehu
-
1 tlSokeri
-
400 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
1/2 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gTomaattimurska
-
12 dlKanaliemi, laimennettu
-
1/2 tlMausteet, chilijauhetta
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
240 gPeruna, kuorittu
-
8 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli