Punainen broilerikeitto

G
6 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
4 perunaa
400 g maustamatonta broilerin fileetä
2–3 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kurkumaa
½ tl chiliä
1,2 l kanalientä
400 g tomaattimurskaa
2–3 rkl tomaattipyreetä
400 g säilykekikherneitä
ripaus sokeria
1 sitruunan mehu
(suolaa)
persiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Leikkaa broileri kuutioiksi.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Sekoita joukkoon mausteet.
  5. Lisää ensin broilerikuutiot, hetken kuluttua sipulit ja sitten perunat. Ruskista hetki koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää kanaliemi (kun käytät kanaliemikuutiota valitse gluteeniton), tomaattimurska, tomaattipyree ja huuhdotut kikherneet.
  7. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  8. Lisää ripaus sokeria, sitruunanmehu ja  tarvittaessa suolaa.
  9. Hienonna lopuksi joukkoon persiljaa.

    Nauti hyvän leivän kanssa.
Hiilijalanjälki
1.39 kg CO2 ekv
  • Energia 298 kcal/annos
  • Rasva 9.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 23.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 35.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 1335.7 mg
  • Kalsium 77 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 23.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus