Punainen kalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/martat_kalakeitto_h-683x1024-1-rotated.jpg
Punainen kalakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
200 g parsakaalia
50 g lehtikaalia
öljyä
800 g tomaattimurskaa
1 l kalalientä
300 g kotimaista kirjolohta
300 g MSC sertifioitua seitä
4 rkl sitruunanmehua
suolaa
tilliä viimeistelyyn
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Paloittele myös parsakaali varsineen sekä lehtikaalin ruoti repimällä lehtikaalin lehdet pieniksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja porkkanat. Paista hetki, ennen kuin lisäät kattilaan tomaattimurskan ja kalaliemen. Kuumenna kiehuvaksi.
- Kun keitto on kiehunut noin kymmenen minuuttia, lisää joukkoon parsakaali. Anna kiehua viitisen minuuttia, ja lisää joukkoon kalapalat sekä lehtikaali. Anna kalojen kypsyä pari minuuttia.
- Mausta keitto sitruunanmehulla ja suolalla. Maista keittoa. Suolan määrään vaikuttaa mm. kalaliemen suolaisuus.
- Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Vinkki! Lisää keittoon pilkottu maustekurkku samaa aikaan kalapalojen kanssa. Tarjoile keitto smetanan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
1.88 kg CO2 ekv
- Energia 326 kcal/annos
- Rasva 13.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 29.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.5 g
- Sokerit 14.6 g
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Natrium 765.4 mg
- Kalsium 198.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 97.3 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklTilli, tuore
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
60 gSitruunamehu
-
300 gSeiti, pakaste
-
300 gKirjolohifilee
-
1000 gKalaliemi, laimennettu
-
800 gTomaattimurska
-
1 rklRypsiöljy
-
50 gLehtikaali
-
200 gParsakaali
-
2 kplPorkkana
-
20 gValkosipuli
-
1 kplSipuli