Punainen lammaspata

5 annosta

Valmistusohje

800 g – 1 kg luista lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl suolaa
10 viherpippuria
1/2 tl rosmariinia
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyreetä
6-8 pienehköä sipulia

  1. Ruskista annospaloiksi leikattu liha padassa, jossa on vähän rasvaa.
  2. Ripottele pinnalle jauhot.
  3. Lisää vesi, suola, kokonaiset pippurit, rosmariini ja kuoritut, viipaloidut valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita joukkoon vielä tomaattipyree ja kuoritut, kokonaiset sipulit.
  5. Hauduta ruokaa reilu tunti.
  • Jos haluat, että sipulit ovat kauniin kokonaisia vielä ruoan ollessa valmista, kypsennä niitä ensin mikrossa lautasella, jossa on tilkka vettä, 4-5 minuuttia ja lisää ne pataan vasta hauduttamisen puolessa välissä.
Hiilijalanjälki
1.57 kg CO2 ekv
  • Energia 406 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.1 mg
  • Rauta 4.9 mg
  • Kalsium 41.7 mg
  • Natrium 619.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Proteiini 36.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
  • Rasva 25.4 g