Punainen lammaspata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/tomaattinenlammaspata2.jpg
Punainen lammaspata
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
800 g – 1 kg luista lampaanlihaa
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl suolaa
10 viherpippuria
1/2 tl rosmariinia
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattipyreetä
6-8 pienehköä sipulia
- Ruskista annospaloiksi leikattu liha padassa, jossa on vähän rasvaa.
- Ripottele pinnalle jauhot.
- Lisää vesi, suola, kokonaiset pippurit, rosmariini ja kuoritut, viipaloidut valkosipulinkynnet.
- Sekoita joukkoon vielä tomaattipyree ja kuoritut, kokonaiset sipulit.
- Hauduta ruokaa reilu tunti.
- Jos haluat, että sipulit ovat kauniin kokonaisia vielä ruoan ollessa valmista, kypsennä niitä ensin mikrossa lautasella, jossa on tilkka vettä, 4-5 minuuttia ja lisää ne pataan vasta hauduttamisen puolessa välissä.
1.57 kg CO2 ekv
- Energia 406 kcal/annos
- C-vitamiini 12.1 mg
- Rauta 4.9 mg
- Kalsium 41.7 mg
- Natrium 619.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
- Proteiini 36.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
- Rasva 25.4 g
Pääraaka-aineet
-
900 gLampaanpaisti
-
1 rklRypsiöljy
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlMustapippuri
-
1/2 tlRosmariini, kuivattu
-
8 gValkosipuli
-
90 gTomaattisose, tomaattipyree
-
7 pieni annos (40.0 g)Sipuli