Punainen täytekakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/punainen_taytekakku_3.jpg
Punainen täytekakku
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja (gluteeniton vaihtoehto)
Kostutus: vaaleaa mehua
Täyte:
250 g rahkaa
2 dl kermaa
2 – 3 dl raastettua omenaa
sokeria
Kiisseli:
5 dl vahvaa, hyvää puolukka- tai karpalomehua
3 rkl perunajauhoja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Jos käytät perunajauhoja, lisää ne siivilän läpi.
- Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Kypsennä 175°C:ssa noin 40 minuuttia.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkaan.
- Lisää omenaraaste ja mausta sokerilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta levyjä hiukan vaalealla mehulla. Levitä täyte kerroksien väliin.
- Tee päälle tuleva kiisseli. Mittaa perunajauhot kattilaan mehun joukkoon.
- Kuumenna koko ajan hyvin sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa.
- Anna kiisselin jäähtyä hiukan ja kaada se kakun keskelle.
–
Tarjolle tuotaessa kakkua voi juhlistaa muutamalla kakkukynttilällä.
Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 217 kcal/annos
- C-vitamiini 3.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 53.9 mg
- Natrium 48.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 21 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30 g
- Proteiini 5.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Rasva 8.6 g
Pääraaka-aineet
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlTäysmehu, keskiarvo
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
2 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
5 dlMehu, mehujuoma, puolukka, laimentamaton
-
3 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys