Punaiset päärynät ja mascarponevaahto

G
4 annosta

Valmistusohje

4 päärynää
1 luomuappelsiini
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
3 dl puolukkamehutiivistettä
1 dl vettä
2 dl ruokosokeria
1 mm kardemummaa
1 kanelitanko
8 mausteneilikkaa
2 tähtianista
1 tl vaniljajauhetta

Mascarponevaahto
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
1 tl appelsiinin mehua

  1. Kuori päärynät mutta jätä varret paikoilleen. Pese appelsiini hyvin. Raasta hienoteräisellä raastimella kuori ja purista mehu. Ota sivuun 1 tl mehua ja raastetta vaahtoa varten. Kaada kattilaan appelsiinimehu, puolukkamehutiiviste ja vesi. Lisää mausteet kattilaan.
  2. Kuumenna neste ja mausteet kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää päärynät kattilaan ja tarvittaessa lisää nestettä niin, että päärynät peittyvät.
  3. Alenna lämpöä ja hauduta päärynöitä 20 minuuttia kannen alla. Valmista sillä välin mascarponevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit joukkoon ja sekoita. Lisää appelsiinimehu ja raastettua kuorta joukkoon.
  4. Kun päärynät ovat läpikuultavia, nosta ne reikäkauhalla varovasti jäähtymään. Tarjoa lämpiminä mascarponevaahdon kera.
  • Energia 515 kcal/annos
  • Rasva 33.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 21.5 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52.4 g
  • Sokerit 45.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 208.2 mg
  • Kalsium 173.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 49.9 mg