Punaiset päärynät ja mascarponevaahto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_punaisetpaarynat_mascarbonevaahdolla_vaaka_H.jpg
Punaiset päärynät ja mascarponevaahto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
4 päärynää
1 luomuappelsiini
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
3 dl puolukkamehutiivistettä
1 dl vettä
2 dl ruokosokeria
1 mm kardemummaa
1 kanelitanko
8 mausteneilikkaa
2 tähtianista
1 tl vaniljajauhetta
Mascarponevaahto
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
1 tl appelsiinin mehua
- Kuori päärynät mutta jätä varret paikoilleen. Pese appelsiini hyvin. Raasta hienoteräisellä raastimella kuori ja purista mehu. Ota sivuun 1 tl mehua ja raastetta vaahtoa varten. Kaada kattilaan appelsiinimehu, puolukkamehutiiviste ja vesi. Lisää mausteet kattilaan.
- Kuumenna neste ja mausteet kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää päärynät kattilaan ja tarvittaessa lisää nestettä niin, että päärynät peittyvät.
- Alenna lämpöä ja hauduta päärynöitä 20 minuuttia kannen alla. Valmista sillä välin mascarponevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit joukkoon ja sekoita. Lisää appelsiinimehu ja raastettua kuorta joukkoon.
- Kun päärynät ovat läpikuultavia, nosta ne reikäkauhalla varovasti jäähtymään. Tarjoa lämpiminä mascarponevaahdon kera.
- Energia 515 kcal/annos
- Rasva 33.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 21.5 g
- Proteiini 3.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 52.4 g
- Sokerit 45.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 208.2 mg
- Kalsium 173.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 49.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplAppelsiini, kuorittu
-
1 tlVanilliinisokeri
-
30 gSokeri
-
250 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
200 gKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
2 rklSokeri
-
300 gMehu, mehujuoma, puolukka, laimentamaton
-
1 kplAppelsiini, kuorittu
-
4 kplPäärynä, kuorittu