Punaiset rouskuleivät

4 annosta

Valmistusohje

reilu 1 dl keitettyjä rouskuja
öljyä
suolaa, mustapippuria
½ sitruunan mehu
4 viipaletta paahtoleipää
margariinia voiteluun
4 siivua savukinkkua
4 viipaletta juustoa
1 paprika
persiljasilppua

  1. Hienonna sienet ja paista kevyesti pannulla tilkassa öljyä.
  2. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, sekä sitruunamehulla.
  3. Leikkaa paprikasta 4 rengasta ja poista siemenet.
  4. Voitele leivät ohuelti ja päällystä kinkkusiivuilla.
  5. Laita paprikarengas kinkun päälle, yksi kullekin leivälle.
  6. Jaa paistetut sienet jokaiselle leivälle paprikarenkaan sisään, ripottele päälle persiljasilppua.
  7. Peitä leivät juustoviipaleella.
  8. Grillaa leivät joko kuumien grillivastusten alla tai uunissa 225°C:ssa, kunnes juusto sulaa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv
  • Energia 171 kcal/annos
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Sokerit 2.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 531.3 mg
  • Kalsium 87 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 84 mg