Punaiset rouskuleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punaiset-rouskuleivat_pysty.jpg
Punaiset rouskuleivät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Sienet
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
reilu 1 dl keitettyjä rouskuja
öljyä
suolaa, mustapippuria
½ sitruunan mehu
4 viipaletta paahtoleipää
margariinia voiteluun
4 siivua savukinkkua
4 viipaletta juustoa
1 paprika
persiljasilppua
- Hienonna sienet ja paista kevyesti pannulla tilkassa öljyä.
- Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, sekä sitruunamehulla.
- Leikkaa paprikasta 4 rengasta ja poista siemenet.
- Voitele leivät ohuelti ja päällystä kinkkusiivuilla.
- Laita paprikarengas kinkun päälle, yksi kullekin leivälle.
- Jaa paistetut sienet jokaiselle leivälle paprikarenkaan sisään, ripottele päälle persiljasilppua.
- Peitä leivät juustoviipaleella.
- Grillaa leivät joko kuumien grillivastusten alla tai uunissa 225°C:ssa, kunnes juusto sulaa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 171 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 531.3 mg
- Kalsium 87 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 84 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gKangasrousku
-
170 gPaprika, punainen
-
32 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
40 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
4 keskikokoinen annos (30.0 g)Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
2 rklPersilja