Punajuuret Hasselbackan tapaan
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/punajuuri.jpg
Punajuuret Hasselbackan tapaan
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
8 punajuurta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
50 g piparkakkuja
50 g voita
1 rkl siirappia
1.Pese punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori hieman jäähtyneet punajuuret.
2.Leikkaa kanta tasaiseksi, niin, että punajuuret pysyvät pystyssä.
3.Leikkaa pieniä viiltoja punajuureen melkein pohjaan saakka, vieri viereen. Nosta punajuuret voideltuun uunivuokaan.
4.Ripottele punajuurten päälle suola, mustapippuri ja murskatut piparkakut.
5.Sulata voi. Sekoita voin joukkoon siirappi.
6.Valuta voi-siirappiseos punajuurten päälle.
7.Paista punajuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 220 kcal/annos
- C-vitamiini 16 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 33.4 mg
- Natrium 740 mg
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Sokerit 19.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.5 g
- Rasva 12.4 g
Pääraaka-aineet
-
8 kplPunajuuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlMustapippuri
-
50 gKeksi, piparkakku, teollinen
-
50 gVoi
-
1 rklSiirappi