Punajuuri-linssikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_punajuurilinssikeitto_vaaka__H.jpg
Punajuuri-linssikeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
2 punajuurta
3 pientä perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
pala inkivääriä (noin 1 rkl)
2 dl linssejä
1 tölkki kookosmaitoa (400 ml)
2 tl korianteria
1 tl kuminaa
n. 1,5 tl suolaa
pippuria
ripaus chiliä
(Lisäksi: Paahdettuja siemeniä, raejuustoa)
- Kuori ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja laita kattilaan.
- Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät.
- Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon linssit.
- Anna kiehua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat pehmeitä.
- Lisää kookosmaito. Jos keitto tuntuu lian paksulta, lisää vettä.
- Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
- Voit ripotella keiton päälle paahdettuja siemeniä ja raejuustoa.
Vinkki! Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä linssejä, lisää ne keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä.
Testattu Marttakeittiö
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 461 kcal/annos
- Rasva 22.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 19 g
- Proteiini 14.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 63.9 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 11.6 g
- Natrium 961 mg
- Kalsium 78.3 mg
- Rauta 8.3 mg
- C-vitamiini 17 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gMausteet, chilijauhetta
-
2 gMustapippuri
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlKuminan siemenet
-
2 tlkorianteri (mauste)
-
400 gKookosmaito
-
160 gLinssi, punainen, kuivattu
-
20 gInkivääri
-
1 kplSipuli
-
2 kplPorkkana
-
100 gPeruna, kuivattu
-
2 kplPunajuuri