Punajuuri-piparjuurisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/MARTAT_punajuuri_piparjuurisalaatti_vaaka_H.jpg
Punajuuri-piparjuurisalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Joulu
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Salaatit
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
4-5 (500 g) pientä punajuurta
0,5 tl suolaa keitinveteen
2 omenaa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 tl piparjuuritahnaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
- Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 30-45 minuuttia.
- Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
- Kuori ja kuutioi punajuuret sekä omenat, sekoita kuutiot keskenään.
- Sekoita jogurtti, piparjuuritahna, suola ja pippuri keskenään.
- Kaada kastike punajuuri-omenakuutioiden joukkoon ja sekoita. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Testattu Marttakeittiössä
0.66 kg CO2 ekv
- Energia 133 kcal/annos
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21 g
- Sokerit 14.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 442.1 mg
- Kalsium 86.6 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 15.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2.5 gMustapippuri
-
10 gYutaka Wasabi piparjuuritahna 43 g
-
200 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
250 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
2.5 gSuola, pöytäsuola
-
5 kplPunajuuri