Punajuuri-piparjuurisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

4-5 (500 g) pientä punajuurta
0,5 tl suolaa keitinveteen
2 omenaa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 tl piparjuuritahnaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

  1. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 30-45 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä.
  3. Kuori ja kuutioi punajuuret sekä omenat, sekoita kuutiot keskenään.
  4. Sekoita jogurtti, piparjuuritahna, suola ja pippuri keskenään.
  5. Kaada kastike punajuuri-omenakuutioiden joukkoon ja sekoita. Anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.66 kg CO2 ekv
  • Energia 133 kcal/annos
  • Rasva 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 442.1 mg
  • Kalsium 86.6 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 15.5 mg