Punajuuri-suklaabrownie
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/martat_punajuuri_suklaa_brownie_h-1-rotated.jpg
Punajuuri-suklaabrownie
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
Valmistusohje
600 g punajuuria
200 g margariinia tai voita
300 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
4 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
- Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
- Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva-suklaaseos, raastetut punajuuret ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun univuokaan.
- Pasta 190-asteisessa unissa noin 30 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla, kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi ja säilytä jääkaapissa. Browniet ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.
Vinkki! Sekoita jauhon joukkoon 0,25 tl chilijauhetta.
Testattu Marttakeittiössä
#Juurikas
Hiilijalanjälki
0.58 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 651 kcal/annos
- Rasva 34.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 19.7 g
- Proteiini 6.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 80.5 g
- Sokerit 66.8 g
- Kuitu, kokonais- 5.2 g
- Natrium 204.8 mg
- Kalsium 49.1 mg
- Rauta 3.1 mg
- C-vitamiini 7.5 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gVehnäjauho, valkoinen
-
340 gSokeri
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
300 gSuklaa tumma
-
200 gVoi
-
600 gPunajuuri