Punajuuri-suklaabrownie

8 annosta

Valmistusohje

600 g punajuuria
200 g margariinia tai voita
300 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
4 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja

  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi.
  2. Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatusteholla.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva-suklaaseos, raastetut punajuuret ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun univuokaan.
  6. Pasta 190-asteisessa unissa noin 30 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla, kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
  7. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi ja säilytä jääkaapissa. Browniet ovat parhaimmillaan parin päivän kuluttua.

Vinkki! Sekoita jauhon joukkoon 0,25 tl chilijauhetta.

Testattu Marttakeittiössä

#Juurikas

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.58 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 651 kcal/annos
  • Rasva 34.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19.7 g
  • Proteiini 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 80.5 g
  • Sokerit 66.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 204.8 mg
  • Kalsium 49.1 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 7.5 mg