Punajuurigraavattu kirjolohi

G
8 annosta

Valmistusohje

500 g tuoretta kirjolohifileetä
noin 2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1 maustemitallinen rouhittua mustapippuria
1 pieni keitetty punajuuri

Lisäksi:
voipaperia
muovipussi

  1. Laita kalafilee voipaperille nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri
  3. Kuori punajuuri ja raasta se hienoksi. Levitä raaste kalan päälle.
  4. Kääri kala voipaperiin ja sulje muovipussiin.
  5. Anna kalan maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Kalan päälle voi laittaa kevyen painon.
  6. Kaavi seuraavana päivänä kalan pinnasta pois punajuuriraaste ja mausteet.
  7. Leikkaa kalasta ohuita vinoviipaleita, niin että liha irtoaa nahasta.
  8. Tarjoa graavikala esimerkiksi blinien tai saaristolaisleivän kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
  • Energia 109 kcal/annos
  • Rasva 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 10.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.5 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 1916.5 mg
  • Kalsium 85.5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 1 mg