Punajuurigraavattu kirjolohi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/punajuurigraavattu_kirjolohi_h.jpg
Punajuurigraavattu kirjolohi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Talvi
- Välipalat
Valmistusohje
500 g tuoretta kirjolohifileetä
noin 2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1 maustemitallinen rouhittua mustapippuria
1 pieni keitetty punajuuri
Lisäksi:
voipaperia
muovipussi
- Laita kalafilee voipaperille nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittu mustapippuri
- Kuori punajuuri ja raasta se hienoksi. Levitä raaste kalan päälle.
- Kääri kala voipaperiin ja sulje muovipussiin.
- Anna kalan maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Kalan päälle voi laittaa kevyen painon.
- Kaavi seuraavana päivänä kalan pinnasta pois punajuuriraaste ja mausteet.
- Leikkaa kalasta ohuita vinoviipaleita, niin että liha irtoaa nahasta.
- Tarjoa graavikala esimerkiksi blinien tai saaristolaisleivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 109 kcal/annos
- Rasva 6.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 10.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.5 g
- Sokerit 1.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 1916.5 mg
- Kalsium 85.5 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplPunajuuri
-
0.2 tlMustapippuri
-
1 tlSokeri
-
2 rklMerisuola, jodioimaton
-
500 gKirjolohifilee