Punajuurihummus, paputahna ja porkkanalevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_tahnat_levitteet_H.jpg
Punajuurihummus, paputahna ja porkkanalevite
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
Punajuurihummus
1 tlk (230 g säilyke) kikherneitä
0,5 dl tahinia
1 valkosipulinkynsi
2–3 rkl sitruunan mehua
1 mm suolaa
2 säilykepunajuurta
- Valuta kikherneet.
- Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
VINKKI: Valmista hummus tuoreista, säilötyistä tai paahdetuista
juureksista. Paahtamalla saat mukavaa vaihtelua makuun.
Paputahna
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
1 tlk valkoisia säilykepapuja
1 tlk ruskeita säilykepapuja
0,5 tl chilirouhetta
2–3 rkl sitruunan mehua
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
ruohosipulisilppua
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota valkosipulia ja mausteita hetki öljytilkassa, kunnes valkos puli hiukan pehmenee.
- Huuhtele ja valuta pavut.
- Soseuta kaikki ainekset paitsi ruohosipuli sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Lisää ruohosipuli silppuna paputahnan
päälle.
Porkkanalevite
250 g porkkanoita
100 g auringonkukansiemeniä
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
1 mm suolaa
- Pese porkkanat huolellisesti ja paloittele ne. Keitä ne kypsiksi ja anna jäähtyä.
- Lisää monitoimikoneeseen porkkanat ja auringonkukansiemenet ja aja tasaiseksi tahnaksi.
- Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.
- Mausta tahna puristetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla, juustokuminalla ja suolalla.
Maustemitta = mm = 1 ml
- Energia 68 kcal/annos
- Rasva 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
- Sokerit 0.9 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 17.1 mg
- Kalsium 21.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplPunajuuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
7 gValkosipuli
-
40 gSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
230 gKikherne, kuivattu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
3 rklRypsiöljy
-
100 gPapu, ruskea tai valkoinen, keskiarvo
-
100 gPapu, valkoinen, keitetty
-
14 gValkosipuli
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
10 gSitruunamehu
-
2 rklRypsiöljy
-
100 gAuringonkukansiemen
-
250 gPorkkana