Punajuurikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punajuurikeittonetti.jpg
Punajuurikeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Syksy
Valmistusohje
400 g punajuurta
pala juuriselleriä
1 purjo
1 rkl öljyä
1 ¼ l vettä
1–2 kasvisliemikuutiota
1 rkl viinietikkaa
rouhittua mustapippuria
Lisäkkeeksi:
sinihomejuustomuruja
kermaviiliä tai ranskankermaa
- Kuori ja raasta punajuuret ja selleri ohueksi raasteeksi.
- Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää raasteet ja hauduta niitä sekoittaen viitisen minuuttia.
- Lisää vesi, liemikuutiot, pippuri ja viinietikka.
- Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.
Tarjoa keiton lisänä sinihomejuustoa, kermaviiliä tai ranskankermaa.
Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 109 kcal/annos
- Rasva 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 1027.9 mg
- Kalsium 60 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 30.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1/2 tlMustapippuri
-
400 gPunajuuri
-
150 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
200 gPurjosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
12 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklViinietikka