Punajuurilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/punajuurilaatikkonetti-1.jpg
Punajuurilaatikko
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
200 g kesäkurpitsaa
3 (n. 300 g) punajuurta
1 sipuli
2 munaa
3 dl kermamaitoa
1 tl suolaa salviaa tai meiramia
- Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi.
- Raasta kesäkurpitsa ja kuoritut punajuuret ja hienonna sipuli.
- Sekoita suurimot ja kasvikset.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Kaada päälle maustettu munamaitoseos.
- Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.
–
Laatikon voi valmistaa myös kypsistä punajuurista.
Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 191 kcal/annos
- Rasva 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 9.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.9 g
- Sokerit 10.9 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 683.3 mg
- Kalsium 143.4 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 20.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
3 dlMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
300 gPunajuuri
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 dlOhrasuurimo