Punajuuripasta

Täyteläinen punajuuripasta hurmaa upealla värillään ja maanläheisellä maullaan. Kypsät punajuuri tuovat pastaan luonnollista makeutta, jota hapokas tuorejuustojuusto ja rapeat pähkinät täydentävät täydellisesti. Helppo ja näyttävä arkiruoka, joka maistuu kaikille!

4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
400 g täysjyväpastaa
400–500 g esikeitettyjä punajuuria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl hunajaa
150–200 g maustettua tuorejuustoa (esim. valkosipuli ja yrtit)
50 g kuorittuja pähkinöitä, esim. pistaasi

  1. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä.
  2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
  3. Kuutioi punajuuret ja lisää pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
  4. Lisää pannulle tuorejuusto ja muutama kauhallinen pastan keitinvettä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  5. Siirrä punajuuriseos korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi ja sileäksi.
  6. Valuta pasta ja siirrä takaisin kattilaan. Kaada päälle punajuurikastike ja sekoita hyvin.
  7. Rouhi pistaasipähkinät ja viimeistele pasta pähkinärouheella.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.14 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 648 kcal/annos
  • Rasva 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Proteiini 22.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 93.7 g
  • Sokerit 15.7 g
  • Kuitu, kokonais- 12.7 g
  • Natrium 594.6 mg
  • Kalsium 131.5 mg
  • Rauta 5.3 mg
  • C-vitamiini 14.9 mg