Punajuuripatee
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0281.jpg
Punajuuripatee
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
5-6 punajuurta (noin 600 g)
3 sipulia
1-2 rkl öljyä
5 munaa
1 dl kahvi- tai kuohukermaa
150 g sinihomejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1-2 tl rakuunaa
1/2 tl suolaa
- Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori.
- Hienonna sipulit ja kypsennä niitä joko mikroaaltouunissa 2-3 minuuttia tai öljyssä pannulla muutama minuutti.
- Soseuta ensin punajuuret ja sipulit.
- Lisää joukkoon munat, sitten kerma, juusto muruina ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen noin 1,5 litran vuokaan.
- Nosta vuoka uunipannulle, jossa on vettä.
- Kypsennä uunissa 150°C:ssa noin 1 1/2 tuntia.
–
Kumoa vähän jäähtynyt patee tarjoiluvadille.Pateen valmistaminen monitoimikoneella tai sauvasekoittimella käy näppärästi.
Pateen voi tarjota sekä lämpimänä että kylmänä.
Hiilijalanjälki
0.65 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 217 kcal/annos
- C-vitamiini 10.1 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 137.9 mg
- Natrium 408.8 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 6.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
- Proteiini 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
- Rasva 16.4 g
Pääraaka-aineet
-
600 gPunajuuri
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
5 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
150 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 27-30 %, aura/danazole, keskiarvo
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 1/2 tlRakuuna, kuivattu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola