Punajuuripiiraat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1368.jpg
Punajuuripiiraat
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1,5 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
Vuokien voiteluun: voita tai öljyä
Täyte:
4 sipulia
3 keskikokoista punajuurta
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
150 g ricottajuustoa (tai muuta kovaa tuorejuustoa)
2 rkl juoksevaa hunajaa
- Valmista taikina sekoittamalla ainekset keskenään. Laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistuksen ajaksi.
- Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi.
- Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi.
- Kuumenna voi ja öljy pannussa.
- Kuullota punajuurta ja sipulia keskilämmöllä pannussa sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Madalla lämpöä ja anna hautua kannen alla lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.
- Painele taikina tasaisesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
- Jaa täyte tasaisesti pohjien päälle ja ripottele päälle raastettua juustoa ja valuta päälle hunajaa.
- Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia koosta riippuen, kunnes piiraat saavat kauniin värin ja pohjat vaikuttavat kypsiltä.
Hiilijalanjälki
0.47 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 197 kcal/annos
- Rasva 9.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.8 g
- Sokerit 8 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 340.7 mg
- Kalsium 72.4 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 6.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlVoi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklHunaja
-
150 gJuusto, ricotta, rasvaton maito
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlTimjami
-
240 gPunajuuri
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklVoi
-
1 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 rklRypsiöljy
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho