Punajuuririsotto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/punajuuririsotto.jpg
Punajuuririsotto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
3 dl risottoriisiä
3 rkl rypsiöljyä
3 punajuurta
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä fondista
suolaa
pippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g sinihome- tai vuohenjuustoa
1 rkl hienonnettua timjamia
- Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna puna- ja valkosipulit. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja hienonnetut sipulit. Sekoita, kunnes kasvikset kuumenevat.
- Lisää valkoviini koko ajan sekoitellen. Kun viini on imeytynyt risottoon, jatka lisäämällä kanalientä vähin erin sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia. Lopputuloksen tulee olla notkeaa ja valuvan löysää.
- Mehevöitä risotto tuorejuustolla. Mausta sinihome- tai vuohenjuustolla, sekä timjamilla. Tarkista maku.
Punajuuririsotto sopii erityisesti kalkkunan, hanhen, ankan tai muiden lintujen ja esimerkiksi broilerin lisäkkeeksi.
Ravintosisältö
- Energia 339 kcal/annos
- C-vitamiini 8.7 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 147 mg
- Natrium 1593.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.4 g
- Proteiini 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Rasva 16.7 g
Pääraaka-aineet
-
180 gRiisi, keitetty, suolaa
-
3 rklRypsiöljy
-
3 kplPunajuuri
-
2 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
400 gValkoviini, kuiva
-
2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
50 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 17 %, aura