Punakaali-appelsiinisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

puolikas punakaali
2 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
2 appelsiinia
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta mustapippuria

  1. Viipaloi tai raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Pilko porkkana ohuiksi kiekoiksi.
  3. Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi.
  4. Kuori appelsiini ja paloittele suupaloiksi.
  5. Asettele kasvikset tarjoiluastialle ja sekoita. Ripottele sekaan auringonkukansiemenet.
  6. Sekoita öljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri kastikkeeksi ja lisää salaatin joukkoon.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.92 kg CO2 ekv
  • Energia 376 kcal/annos
  • Rasva 25.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 10 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.9 g
  • Sokerit 19.1 g
  • Kuitu, kokonais- 8.2 g
  • Natrium 152 mg
  • Kalsium 146.7 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 188 mg