Puoloffee
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/10/img_5990.jpg
Puoloffee
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja
1 tl rypsiöljyä
250 g digestive-keksejä
1 tl kanelia
¼ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
100 g margariinia tai voita
Kinuski
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl voita
¼ tl suolaa
Lisäksi
1 prk (2 dl) kauravispiä
1tl vaniljasokeria
300 g puolukoita
- Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan. Sivele vuoan reunoihin 1 tl rypsiöljyä.
- Murskaa digestive-keksit muovipussin ja kaulimen avulla pieneksi muruksi.
- Sekoita keksimurun joukkoon mausteet.
- Sulata margariini tai voi ja sekoita se keksimurun joukkoon.
- Ota muruseoksesta sivuun noin ½ dl. Painele loput muruseoksesta vuoan pohjalle ja noin 1 cm reunoille.
- Laita valmis pohja jääkaappiin jähmettymään kinuskin keittämisen ajaksi.
- Mittaa kattilaan sokeri ja kerma. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 min kokoajan sekoittaen. Kinuski on valmista kun se on jäähtyessään notkeaa, mutta ei valuvaa. Testaa kinuskia tiputtamalla pisara kylmään vesilasiin. Valmis kinuski muodostaa pehmeän pallon.
- Kun kinuski on valmista sekoita joukkoon voi ja suola. Jäähdytä kinuski.
- Vaahdota kauravispi leivontakulhossa. Mausta valmis vispi vaniljasokerilla ja ½ dl survottuja puolukoita.
- Levitä pohjan päälle kinuski, noin 200 g puolukoita ja kauravispi.
- Koristele pinta lopuilla puolukoilla ja keksimurulla.
Vinkki! Voit myös käyttää valmista kinuskia tai karamellisoitua kondensoitua maitoa itsekeitetyn kinuskin sijaa.
Testattu Marttakeittiössä
0.32 kg CO2 ekv
- Energia 319 kcal/annos
- Rasva 21.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.3 g
- Sokerit 21.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 228.3 mg
- Kalsium 37.2 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
300 gPuolukka
-
200 gKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 tlInkivääri, jauhettu
-
1 tlVoi
-
200 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
170 gSokeri
-
100 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
0.5 tlKardemumma
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
250 gKeksi, digestive välipalakeksi
-
1 tlRypsiöljy