Puoloffee

12 annosta

Valmistusohje

Pohja
1 tl rypsiöljyä
250 g digestive-keksejä
1 tl kanelia
¼ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
100 g margariinia tai voita
Kinuski
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl voita
¼ tl suolaa
Lisäksi
1 prk (2 dl) kauravispiä
1tl vaniljasokeria
300 g puolukoita

  1. Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan. Sivele vuoan reunoihin 1 tl rypsiöljyä.
  2. Murskaa digestive-keksit muovipussin ja kaulimen avulla pieneksi muruksi.
  3. Sekoita keksimurun joukkoon mausteet.
  4. Sulata margariini tai voi ja sekoita se keksimurun joukkoon.
  5. Ota muruseoksesta sivuun noin ½ dl. Painele loput muruseoksesta vuoan pohjalle ja noin 1 cm reunoille.
  6. Laita valmis pohja jääkaappiin jähmettymään kinuskin keittämisen ajaksi.
  7. Mittaa kattilaan sokeri ja kerma. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 min kokoajan sekoittaen. Kinuski on valmista kun se on jäähtyessään notkeaa, mutta ei valuvaa. Testaa kinuskia tiputtamalla pisara kylmään vesilasiin. Valmis kinuski muodostaa pehmeän pallon.
  8. Kun kinuski on valmista sekoita joukkoon voi ja suola. Jäähdytä kinuski.
  9. Vaahdota kauravispi leivontakulhossa. Mausta valmis vispi vaniljasokerilla ja ½ dl survottuja puolukoita.
  10. Levitä pohjan päälle kinuski, noin 200 g puolukoita ja kauravispi.
  11. Koristele pinta lopuilla puolukoilla ja keksimurulla.

Vinkki! Voit myös käyttää valmista kinuskia tai karamellisoitua kondensoitua maitoa itsekeitetyn kinuskin sijaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 319 kcal/annos
  • Rasva 21.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.3 g
  • Sokerit 21.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 228.3 mg
  • Kalsium 37.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg